Hete kip met courgette en linzen

Hete kip met courgette en linzen, een smaakvol kipgerechtje met de nodige groente en peulvruchten.
Het Nederlands Zuivelbureau gaf een hele serie boekjes uit met recepten die allemaal uiteraard iets van zuivel in de ingrediëntenlijst hadden staan. Dit receptje komt uit het boekje Eénpans Eetplezier.
Recept voor hete kip met courgette en linzen
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 4 personen
400 gram kipfilet, in kleine stukjes
1 ui gesnipperd
700 gram courgette, in blokjes
3 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels sambal oelek
½ liter kippenbouillon (van een tablet)
300 gram rode linzen
⅛ liter zure room
1 eetlepel verse bladselderij, gesnipperd
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes kipfilet rondom lichtbruin in circa 4 minuten.
Voeg de uisnippers en courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
Roer de sambal, de bouillon en de linzen erdoor; breng de vloeistof aan de kook en laat de linzen afgedekt zachtjes gaar worden in circa 20 minuten.
Neem de pan van het vuur en roer de zure room en de bladselderij door het linzen-kipgerecht.

Hete kip met courgette en linzen
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in kleine stukjes
- 1 ui gesnipperd
- 700 gram courgette in blokjes
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels sambal oelek
- ½ liter kippenbouillon van een tablet
- 300 gram rode linzen
- ⅛ liter zure room
- 1 eetlepel verse bladselderij gesnipperd
Werkwijze
- Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes kipfilet rondom lichtbruin in circa 4 minuten.
- Voeg de uisnippers en courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
- Roer de sambal, de bouillon en de linzen erdoor; breng de vloeistof aan de kook en laat de linzen afgedekt zachtjes gaar worden in circa 20 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer de zure room en de bladselderij door het linzen-kipgerecht.