Gegratineerde pasta met broccoli en blauwe kaas

Gegratineerde pasta met broccoli en blauwe kaas
Broccoli

Gegratineerde pasta met broccoli en gorgonzola

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 165 gram macaroni
  • 250 gram broccoli roosjes
  • 3 dl melk
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 gedroogd(e) laurierblaadje(s)
  • 1 teen knoflook geperst
  • 140 gram gorgonzola picante
  • 2 eetlepels broodkruimels verse
  • 2 eetlepels hazelnoten gehakt

Werkwijze
 

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Kook de broccoli de laatste 2-3 minuten met de pasta mee.
  • Maak de saus: verwarm de melk en voeg boter, bloem, laurier en knoflook toe. Roer het mengsel in circa 2 minuten op een zacht vuur tot een gladde saus. Neem de pan van het vuur en verwijder de laurier.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Laat de pasta en broccoli uitlekken.
  • Roer de saus en ¾ van de gorgonzola door de pasta. Schep het pastamengsel in de ovenschaal en strooi er de broodkruimels, hazelnoten en de rest van de gorgonzola over.
  • Zet de schaal onder de grill en laat de kaas smelten.

Notities

Vrij naar een recept van Tip Culinair
Keyword broccoli, hazelnoten, pasta


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating