Gegratineerde pasta met broccoli en blauwe kaas


Gegratineerde pasta met broccoli en gorgonzola
Ingrediënten
- 165 gram macaroni
- 250 gram broccoli roosjes
- 3 dl melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 2 gedroogd(e) laurierblaadje(s)
- 1 teen knoflook geperst
- 140 gram gorgonzola picante
- 2 eetlepels broodkruimels verse
- 2 eetlepels hazelnoten gehakt
Werkwijze
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Kook de broccoli de laatste 2-3 minuten met de pasta mee.
- Maak de saus: verwarm de melk en voeg boter, bloem, laurier en knoflook toe. Roer het mengsel in circa 2 minuten op een zacht vuur tot een gladde saus. Neem de pan van het vuur en verwijder de laurier.
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Laat de pasta en broccoli uitlekken.
- Roer de saus en ¾ van de gorgonzola door de pasta. Schep het pastamengsel in de ovenschaal en strooi er de broodkruimels, hazelnoten en de rest van de gorgonzola over.
- Zet de schaal onder de grill en laat de kaas smelten.
Notities
Vrij naar een recept van Tip Culinair