Vistajine met kabeljauw en paprika

Vistajine met kabeljauw en paprika

Vistajine met kabeljauw en paprika is een van die gerechten die je in zo een fijne aardewerken stoofpot kan maken.

De tajine gebruik ik eigenlijk veel te weinig, iedere keer als ik hem pak denk ik daar moet ik vaker wat mee doen. Tajine verwijst zowel naar de aardewerken stoofpot als naar het gerecht dat in deze aardewerken stoofpot bereid wordt. Een tajine bestaat meestal uit een grote dikke aardewerken schaal en een kegelvormig deksel. Tijdens het bereiden van het gerecht verdampt het vocht en slaat tegen het deksel, waar het bovenin afkoelt en weer terugloopt in de schaal. Wanneer het gerecht klaar is haal je het deksel van de schaal en zet je de schaal direct op tafel. Serveer couscous bij deze vistajine met kabeljauw en paprika en de maaltijd is compleet.

De kabeljauwhaas kan ook prima vervangen worden door een andere stevige witvis zoals zeeduivel.

Recept voor tajine met kabeljauw en paprika

Bereidingstijd: 30 minuten

Materialen

Tajine of braadpan

Nodig voor 4 personen

5 eetlepels olijfolie
1 groene paprika, in ringen
2 gele paprika’s, in ringen
2 rode paprika’s, in ringen
½ theelepel venkelzaad
3 teentjes knoflook, geraspt
6 eetlepels verse bladpeterselie, fijngesneden
½ citroen, alleen het sap
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
zwarte peper, versgemalen
600 gram kabeljauwhaas
4 stuks tomaat, ontveld en in plakjes
1 dl groentebouillon

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een tajine of braadpan, voeg de paprika’s toe en bak ze circa 3 minuten op laag vuur. Laat de paprika’s afgedekt circa 15 minuten smoren tot ze zacht zijn.

Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster hier de venkelzaadjes in tot ze gaan geuren.

Schep de knoflook, het venkelzaad en 2 eetlepels peterselie door het paprikamengsel.

Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, het komijnpoeder, korianderpoeder en zwarte peper. Bestrijk de vis met dit olie-kruidenmengsel.

Verdeel de plakken tomaat over het paprikamengsel en leg de vis erop. Voeg de bouillon en de rest van het citroensap toe en laat de vis afgedekt in circa 10-15 minuten op zacht vuur gaar stoven. Bestrooi met de resterende peterselie.



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *