Gember-sinaasappelpeentjes

Gember-sinaasappelpeentjes

Deze maakte ik met Kerstmis als bijgerechtje, lekker bij bijvoorbeeld gevogelte of wild.

Gember-sinaasappelpeentjes

Petra
Voorbereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 900 gram wortel
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 25 gram gemberwortel
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 sinaasappel alleen de geraspte schil

Werkwijze
 

  • Schrap de wortels en was ze. Blancheer ze circa 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet de wortels af. Snijd intussen de gember fijn.
  • Verhit de boter en 2 eetlepels water in een pan. Fruit er de wortel met de gember in. Voeg de agavesiroop en de sinaasappelschil toe en bak 25-30 minuten op middelhoog vuur tot de wortels gaar zijn. Draai de wortels regelmatig om.

Notities

Bron: Good Food (BBC)
Keyword gember, wortel


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating