Abdij-uienquiche

Heerlijk deze abdij-uienquiche! Door de uien te smoren in donker abdijbier worden ze heerlijk zacht en vol van smaak.
Serveer de quiche met een groene salade.

Abdij-uienquiche
Materialen
- springvorm (24 cm Ø)
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 gram ui in halve ringen
- 100 ml donker abdijbier bijvoorbeeld Grimbergen dubbel
- 6 plakjes bladerdeeg
- 100 gram parmaham
- 4 stuks ei
- 150 ml slagroom
- 3 eetlepels verse bladpeterselie
- 200 gram abdijkaas bijvoorbeeld Port salut, korst verwijderd, in plakjes
Werkwijze
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 minuten zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de springvorm met de 6 plakjes bladerdeeg. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
- Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop.
- Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Bron: delicious.