Courgette-fetakoekjes

Courgette-fetakoekjes doen mij gelijk aan Griekenland denken. Lekker! Nu alleen het zonnetje nog, maar dat zit er helaas nog niet in.
Vandaag oogstte ik veel courgettes op de moestuin. Sommige zijn met dit natte weer helaas in enkele dagen doorgeschoten tot soepcourgette. Van de kleinere maakte ik deze courgette-fetakoekjes.
Recept voor courgette-fetakoekjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Nodig voor 4 personen
600 gram courgette, grof geraspt
1 ui, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
100 gram feta, verkruimeld plus extra voor erbij
2 eieren
2 eetlepels verse bladpeterselie, gehakt
2 eetlepels verse munt, gehakt
½ theelepel gedroogde munt
50 gram bloem
30 gram rijstbloem
1 theelepel sumak of de geraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen
2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Doe de courgette in een vergiet, strooi er een ½ theelepel fijn zout over en schep door elkaar. Laat 20 minuten staan, knijp het overtollige vocht uit de courgette en dep droog met keukenpapier.
Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren, verse en gedroogde kruiden met zwarte peper naar smaak door elkaar. Voeg de beide bloemsoorten en sumak of citroenrasp toe en meng goed door elkaar.
Verhit de helft van de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 6 keer een eetlepel van het courgettemengsel (ongeveer de helft) in de pan, zorg dat de koekjes goed van elkaar gescheiden zijn. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak 1-2 minuten aan elke kant, tot de koekjes goudbruin en goed heet zijn. Leg ze op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo alle koekjes (12 stuks).
Leg op elk bord 3 koekjes met wat verkruimelde feta erop.

Courgette-fetakoekjes
Ingrediënten
- 600 gram courgette grof geraspt
- 1 ui geraspt
- 2 tenen knoflook geperst
- 100 gram feta verkruimeld plus extra voor erbij
- 2 stuks ei
- 2 eetlepels verse bladpeterselie gehakt
- 2 eetlepels verse munt gehakt
- ½ theelepel gedroogde munt
- 50 gram bloem
- 30 gram rijstbloem
- 1 theelepel sumak of de geraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen
- 2 eetlepels olijfolie
Werkwijze
- Doe de courgette in een vergiet, strooi er een ½ theelepel fijn zout over en schep door elkaar. Laat 20 minuten staan, knijp het overtollige vocht uit de courgette en dep droog met keukenpapier.
- Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren, verse en gedroogde kruiden met zwarte peper naar smaak door elkaar. Voeg de beide bloemsoorten en sumak of citroenrasp toe en meng goed door elkaar.
- Verhit de helft van de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 6 keer een eetlepel van het courgettemengsel (ongeveer de helft) in de pan, zorg dat de koekjes goed van elkaar gescheiden zijn. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak 1-2 minuten aan elke kant, tot de koekjes goudbruin en goed heet zijn. Leg ze op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo alle koekjes (12 stuks).
- Leg op elk bord 3 koekjes met wat verkruimelde feta erop.