Gefrituurde courgettebloemen

Gefrituurde courgettebloemen is een leuk voorgerechtje. Lastig kan het zijn om als je geen moestuin hebt aan courgettebloemen te komen.
Ondertussen is op de moestuin het courgetteseizoen in volle gang. De planten staan volop in bloei en dragen veel vruchten.
Om deze gefrituurde courgettebloemen te kunnen maken sneed ik een aantal bloemen van de planten. Hierbij moet je er goed op letten dat je nog mannelijke en vrouwelijke bloemen overhoudt, zodat er bevrucht kan worden.
Vul de bloemen met een mengsel van ricotta en pecorino. Daarna haal je de bloemen door een beslagje en frituur je ze kort rondom in een klein laagje olie.
Recept voor gefrituurde courgettebloemen
Bereidingstijd: 20 minuten
Nodig voor 2 personen
6 courgettebloemen
100 gram ricotta
2 eetlepels geraspte pecorino
versgemalen zwarte peper
50 gram bloem
50 ml water
Bereiding
Vouw de courgettebloemen voorzichtig open en verwijder de stamper.
Meng de ricotta en de pecorino door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper.
Vul de bloemen voorzichtig met het ricottamengsel. Draai het uiteinde iets in elkaar zodat de bloem weer gesloten is.
Maak een beslagje van de bloem en het water. Haal hier de courgettebloemen doorheen.
Verhit in een hapjespan een laagje plantaardige olie. Frituur hierin de courgettebloemen, draai ze halverwege een keertje om.
Serveer direct.