Penne met courgette-gehaktsaus

Penne met courgette-gehaktsaus

Penne met courgette-gehaktsaus is weer zo een lekker pastagerecht.

De saus is een heerlijke vleessaus op basis van half-om-halfgehakt en kruipt lekker in de penne. De courgettes zorgen voor de benodigde groente in de saus.

Recept voor penne met courgette-gehaktsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
150 gram half-om-halfgehakt
1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
1 dl droge witte wijn
3 dl gezeefde tomaten
2 theelepels gedroogde oregano
1 courgette, in kleine blokjes
165 gram spelt volkoren penne
75 gram geraspte schapenkaas (pecorino)

Bereiding

Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook zachtjes aan.

Voeg het rundergehakt met de gerookte paprikapoeder en een flinke draai versgemalen zwarte peper toe.

Rul het gehakt en blus af met de witte wijn.

Wanneer de witte wijn nagenoeg verdampt is voeg dan de gezeefde tomaten met de gedroogde oregano toe.

Zodra de tomatensaus pruttelt voeg dan de courgette toe..

Kook tegelijkertijd de penne beetgaar.

Wanneer de courgette-gehaktsaus teveel vocht verliest voeg dan een beetje van het kookwater van de pasta toe

Roer de uitgelekte penne door de saus. Roer goed om en verdeel over 2 borden,

Strooi er een beetje pecorino over, serveer en geef de rest van de pecorino erbij.



Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *