Geweldige rijst met gember en ei

Recept voor geweldige rijst met gember en ei
Bereidingstijd: 15 minuten
Nodig voor 4 personen
1 eetlepel plantaardige olie
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 teen knoflook, fijngehakt
2 cm gemberwortel, geraspt of fijngehakt
1 ei
175 gram gekookte langkorrelige rijst
50 gram doperwten (diepvries)
1 eetlepel sojasaus
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie in een wok en bak de bosui, knoflook en gember 2 minuten.
Breek het ei erbij en roer het een paar minuten door elkaar tot het ei net gaar is.
Schep het ei om met de rijst en de doperwten en bak alles gloeiend heet in nog eens 3-4 minuten.
Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.

Geweldige rijst met gember en ei
Materialen
- wok
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 4 stuks lente-ui in dunne ringetjes
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 cm gemberwortel geraspt of fijngehakt
- 1 ei
- 175 gram langkorrelige rijst gekookt
- 50 gram doperwten (diepvries) diepvries
- 1 eetlepel sojasaus
- zwarte peper versgemalen
Werkwijze
- Verhit de olie in een wok en bak de bosui, knoflook en gember 2 minuten.
- Breek het ei erbij en roer het een paar minuten door elkaar tot het ei net gaar is.
- Schep het ei om met de rijst en de doperwten en bak alles gloeiend heet in nog eens 3-4 minuten.
- Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.
Notities
Bron: Meer recepten uit de snelle keuken – Ainsley Harriott