Onweerstaanbare zoetzure kip

Onweerstaanbare zoetzure kip is een lekker kipgerecht met knapperige kipstukjes en paprika’s. Het recept is afgeleid van een recept van Ainsley Harriott (een bekende Engelse chef-kok). De kip wordt voorzien van een laagje maïzena en vervolgens gefrituurd, waardoor het een lekker knapperig korstje krijgt. De saus kan je lekker veel paprika of andere groenten in stoppen en vergeet de ananas niet.
Onweerstaanbare zoetzure kip is lekker met rijst of bijvoorbeeld geweldige rijst met gember en ei.

Onweerstaanbare zoetzure kip
Onweerstaanbare zoetzure kip is een lekker kipgerecht met knapperige kipstukjes en paprika’s.
Materialen
- wok
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 2 el maïzena
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 500 g kipfilet in blokjes
- plantaardige olie om te frituren
Voor de zoetzure saus
- 1 ui in ringen
- 1 rode paprika in stukjes van 2½ cm
- 1 oranje paprika in stukjes van 2½ cm
- 450 g ananasblokjes op sap blik
- 1 el maïzena
- 2 el tomatenketchup
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el witte wijnazijn
- 125 ml water
Voor de garnering
- 15 g verse koriander alleen het blad
Werkwijze
- Meng de eidooiers met 1 eetlepel water, de maïzena en wat zout en peper.
- Verhit 5 cm olie in een wok.
- Haal de kip door het mengsel van ei en maïzena en frituur de stukjes 5 minuten in porties tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de wok op een dun laagje na. Roerbak de ui en paprika 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de ananasblokjes af (bewaar het sap), doe ze in de wok en bak alles nog 2 minuten.
- Meng de maïzena met een beetje ananassap tot een glad papje, roer dan de rest van het sap erdoor met de ketchup, sojasaus, azijn en water. Schenk dit in de wok en breng alles aan de kook. Roer tot het mengsel is gebonden.
- Roer de stukjes kip door de saus en verwarm tot het gerecht door en door warm is.
- Proef en breng indien nodig het gerecht nog verder op smaak. Verdeel de kip over 4 borden en strooi de koriander erover. Serveer direct.