Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Het vlees moet eerst minimaal een uurtje marineren, daarna gaat alles op hoog vuur in de wok.

Lekker met noedels en een frisse salade.

Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Varkensvlees uit de wok met paprika en peper

Petra
Bereidingstijd 15 minutes
Marineren 1 hour
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Materialen

  • wok

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • plantaardige olie
  • 1 theelepel sherry
  • 1 theelepel maïzena
  • 250 gram hamlappen in reepjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rode chilipeper in dunne ringetjes
  • 3 stuks lente-ui in dunne ringetjes

Werkwijze
 

  • Meng knoflook, suiker, 1 theelepel plantaardige olie, sherry en maïzena voor de marinade.
  • Leg de reepjes vlees in de marinade en laat ze afgedekt circa 1 uur staan. Schep ze regelmatig om.
  • Verhit wat olie in de wok en bak de reepjes vlees in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi de chilipoeder erover en voeg de sojasaus toe en roerbak het geheel circa 1 minuut.
  • Doe de groenten erbij en roerbak nog circa 2 minuten.

Notities

Lekker met noedels en een frisse salade.
Keyword hamlap, paprika, wok


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating