Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes


Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes
Ingrediënten
- 6-8 groene asperges
- 0,5 blikje mandarijnpartjes (blik)
- 2 slabladeren
- 100 gram roze garnalen
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels whisky
- zout
- zwarte peper versgemalen
- tabasco
- 4 sinaasappelschijfjes
Werkwijze
- Snijd aan de onderkant het kleine harde stukje (circa 2 cm) van de asperges af en snijd de asperges in 3-4 stukken. Kook de asperges in circa 10 minuten gaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
- Laat de mandarijntjes uitlekken.
- Leg in 2 coupes een slablad en verdeel de asperges, de mandarijntjes en de garnalen erover.
- Roer een sausje van de mayonaise, de yoghurt, de ketchup, de whisky en wat tabasco.
- Schep de saus over de cocktail. Garneer met de sinaasappel.