Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm

De gerookte zalm kan ook prima vervangen worden door beenham of rauwe ham.

Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm
Ingrediënten
- 1250 gram witte asperges schoongemaakt
- 150 gram witbrood oud
- 2 stuks sinaasappel
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 400 gram gerookte zalm
- 4 eetlepels kappertjes
- 100 gram roomboter gesmolten
Werkwijze
- Breng de asperges in ruim water aan de kook. Doe het deksel op de pan en het vuur uit. Laat circa 15 minuten staan tot ze beetgaar zijn.
- Verkruimel het witbrood zonder de korst.
- Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
- Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
- Verdeel de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, over warme borden. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop.
- Leg de zalm ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.