Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm

Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm

De gerookte zalm kan ook prima vervangen worden door beenham of rauwe ham.

Asperges met sinaasappelgremolata en gerookte zalm

Petra
Voorbereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1250 gram witte asperges schoongemaakt
  • 150 gram witbrood oud
  • 2 stuks sinaasappel
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 400 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram roomboter gesmolten

Werkwijze
 

  • Breng de asperges in ruim water aan de kook. Doe het deksel op de pan en het vuur uit. Laat circa 15 minuten staan tot ze beetgaar zijn.
  • Verkruimel het witbrood zonder de korst.
  • Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
  • Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
  • Verdeel de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, over warme borden. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop.
  • Leg de zalm ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Keyword gerookte zalm, witte asperges


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating