Preistamppot met noten en kastanjechampignons


Preistamppot met noten en kastanjechampignons
Ingrediënten
- 4 el plantaardige olie
- 1 kg kruimige aardappel geschild
- scheutje volle melk
- zout
- 600 gram prei gesneden
- zwarte peper versgemalen
- 2 tl hot currypoeder
- 250 gram kastanjechampignons schoongemaakt, in plakjes of in kwarten
- 1 rode chilipeper in ringetjes
- 2 el sojasaus
- 100 gram cashewnoten ongezouten, grofgehakt
Werkwijze
- Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
- Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en roerbak hierin de prei 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en de currypoeder. Houd de prei apart.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de kastanjechampignons al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de rode chilipeper toe en roerbak deze kort mee. Breng de paddenstoelen verder op smaak met de sojasaus en zwarte peper.
- Stamp de aardappelen met een scheutje melk tot een puree, breng op smaak met zout en zwarte peper, schep de prei erdoor.
- Verdeel de stamppot over 4 borden, verdeel de paddenstoelen over de stamppot en strooi er de cashewnoten overheen.