Gigli met paddenstoelen

Gigli met paddenstoelen is een vegetarisch pastagerecht met veel paddenstoelen. De gigli lijken qua vorm een beetje op Florentijnse lelies en vinden hun oorsprong in Toscane (Italië). De Florentijnse lelie was onder andere het symbool van het huis van de familie de Medici in Florence en siert ook al meer dan duizend jaar het stadswapen van Florence. Maar genoeg over de Florentijnse lelie zo, deze pastavorm is gewoon leuk om te gebruiken in combinatie met de paddenstoelen.
Recept voor gigli met paddenstoelen
Bereidingstijd: 20 minuten
Nodig voor 2 personen
- 160 gram gigli pasta, ik gebruikte de speltvariant
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 250 gram paddenstoelen mix, grotere paddenstoelen in stukjes
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- zout
- 2 eidooiers
- 0,5 dl slagroom
- versgemalen zwarte peper
- picadillo specerijenmelange
- gedroogde chilivlokken
- olijfolie
- 1 handje rucola
- Parmezaanse kaas, grof geraspt
Bereiding
- Zet een hapjespan op het vuur. Doe hier de olijfolie in en fruit de sjalotjes en knoflook op niet te hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak nu op hoog vuur onder regelmatig omschudden. Draai er een klein beetje zout over. Bak tot het vrijkomende vocht nagenoeg verdampt is.
- Klop de eidooiers los met de slagroom en breng op smaak met peper, picadillo en chilivlokken.
- Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Voeg de pasta na het uitlekken met het geklopte ei bij het paddenstoelenmengsel, roer goed door elkaar zodat het ei een soort fluwelen saus wordt. Doe dit niet op te hoog vuur, want dan heb je roerei.
- Schep het pastagerecht met de rucola en een beetje Parmezaanse kaas goed door elkaar.
- Verdeel over 2 borden en zet nog wat Parmezaanse kaas op tafel.