Witlofsoep met ei en spek

Witlof, spek en ei is altijd een lekkere combinatie. Vandaag maakte ik er een maaltijdsoepje van.
Eet smakelijk!

Witlofsoep met ei en spek
Materialen
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 prei
- 4 stronkjes witlof
- ½ liter groentebouillon
- 1 dl slagroom
- zwarte peper versgemalen
- 4 plakjes ontbijtspek wat dikker gesneden
- 2 stuks ei
- verse krulpeterselie ter garnering
- verse oregano ter garnering
Werkwijze
- Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Prei in dunne ringen snijden. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
- In een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie verhitten. Hierin prei, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Witlof toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
- Nu de groentebouillon toevoegen en de soep circa 15 minuten zachtjes laten koken.
- Ondertussen de 2 eieren koken en het ontbijtspek in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie krokant bakken.
- De soep meteen staafmixer pureren.
- Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
- De gekookte eieren in kleine stukjes snijden.
- Soep in 2 kommen scheppen, ei en spekjes erover verdelen en de groene kruiden erover strooien.