Knoflook

Knoflook

Knoflook is een enorme smaakmaker en daarmee een heerlijke toevoeging aan veel recepten. Maar er zijn ook genoeg gerechten waarbij het gerecht echt om de knoflook draait.

Knoflook behoort tot de familie van de lelieachtigen, net als de ui en de prei. Het is ook makkelijk zelf te kweken. Neem een bolletje gedroogde knoflook van goede kwaliteit, haal de teentjes los en steek de teentjes met het puntje naar boven een cm onder de grond. Een half jaar later zijn de teentjes uitgegroeid tot een nieuw bolletje knoflook.

Knoflook is het hele jaar in gedroogde vorm te koop en gedurende de zomer ook vers. De verse knoflook is milder van smaak dan de gedroogde.

Tips & tricks

Knoflook is lekker, maar de geur blijft lang om je heen hangen. In mediterrane landen wordt er bijvoorbeeld vaak peterselie toegevoegd aan gerechten met veel knoflook, dit vermindert de geur.

Ook je handen ruiken nog lange tijd na het snijden van knoflook. Door je handen te wassen met een rvs-zeepje verdwijnt deze geur.

Recepten die om knoflook draaien

Oostenrijkse knoflookroomsoep