Bietensoep met yoghurt en munt

Bietensoep met yoghurt en munt

Bietensoep met yoghurt en munt, 3 ingrediënten die prima bij elkaar passen. Door het toevoegen van de gegrilde rode paprika’s geef je een tegenwicht aan de wat aardsere smaak van de bieten. De aardappel zorgt voor een lichte binding van de soep.

Recept voor bietensoep met yoghurt en munt

Bereidingstijd: 20 minuten

Nodig voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
¼ theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 gegrilde rode paprika’s, in stukjes
400 gram gekookte bieten, in blokjes
1 aardappel, in blokjes
1 liter groentebouillon
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 takjes verse munt, blaadjes gescheurd

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak kort de knoflook, chili, komijn en koriander. De knoflook mag niet verkleuren, dan wordt deze bitter.

Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn en pureer dan de soep.

Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.

Bietensoep met yoghurt en munt

Bietensoep met yoghurt en munt

Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Gang Soep, Warm voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gedroogde rode chilipepers verkruimeld
  • ¼ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 gegrilde rode paprika in stukjes
  • 400 gram gekookte bieten in blokjes
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 takjes verse munt blaadjes gescheurd

Werkwijze
 

  • Verhit de olie in een pan en bak kort de knoflook, chili, komijn en koriander. De knoflook mag niet verkleuren, dan wordt deze bitter.
  • Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn en pureer dan de soep.
  • Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.
Keyword rode biet


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating