Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Je kan asperges natuurlijk op de klassieke manier bereiden, maar in een hartige taart zijn ze ook erg lekker.

Witte asperges

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Petra
Voorbereidingstijd 45 minutes
Oventijd 30 minutes
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 4 personen

Materialen

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 kg witte asperges
  • 300 gram verse geitenkaas
  • 6 eetlepels volle melk
  • 2 stuks eidooier
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram rucola fijngeknipt
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 85 gram hazelnoten grof gehakt

Werkwijze
 

  • Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten koken. Van vuur af nog 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken.
  • In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing. Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Bladerdeeg ontdooien. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden.
  • Asperges over deeg verdelen.
  • Andere eierdooier loskloppen met rest van melk. Aspergetaart hiermee bestrijken.
  • In oven taart in circa 30 minuten goudbruin bakken.
  • Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan. Op bord laten afkoelen.
  • Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten. In vier stukken snijden en warm of koud serveren.

Notities

Bron: allerhande
Keyword hartige taart, hazelnoten, verse geitenkaas, witte asperges


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating