Mosselen Portugese stijl

Mosselen Portugese stijl

Mosselen Portugese stijl horen eigenlijk in een cataplana bereid te worden. Maar bij gebrek aan werd het een gewone pan, kan ook prima natuurlijk.

Serveer de mosselen met brood en een groene of tomatensalade.

Recept voor mosselen Portugese stijl

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 4 personen

4 eetlepels olijfolie
2 uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram chorizo, in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
400 gram tomatenblokjes (blik), uitgelekt
2 kg mosselen, panklaar
100 gram dikke plak schouderham, in blokjes
zwarte versgemalen peper
2 eetlepels krulpeterselie, fijngehakt

Bereiding

Mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen.

In grote braadpan olie verhitten en hierin ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten zachtjes bakken.

Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor roeren en zachtjes bakken tot bijna al het vocht verdampt is.

Ham, peterselie en zwarte peper toevoegen en doorroeren.

Voeg vervolgens de mosselen toe en schep het uienmengsel er voorzichtig een beetje doorheen. Leg de deksel op de pan en gaar de mosselen (circa 8-10 minuten). De mosselen zijn gaar wanneer de schelp open gaat staan.

Mosselen Portugese stijl

Mosselen Portugese stijl

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes (blik) uitgelekt
  • 2 kg mosselen panklaar
  • 100 gram schouderham dikke plak, in blokjes
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 eetlepels krulpeterselie fijngehakt

Werkwijze
 

  • Mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen.
  • In grote braadpan olie verhitten en hierin ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten zachtjes bakken.
  • Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor roeren en zachtjes bakken tot bijna al het vocht verdampt is.
  • Ham, peterselie en zwarte peper toevoegen en doorroeren.
  • Voeg vervolgens de mosselen toe en schep het uienmengsel er voorzichtig een beetje doorheen. Leg de deksel op de pan en gaar de mosselen (circa 8-10 minuten). De mosselen zijn gaar wanneer de schelp open gaat staan.

Notities

Lekker met brood en een groene of tomatensalade.
Keyword mosselen, schelpdieren


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating