Chocolademuffins met stukjes chocolade

Chocolademuffins met stukjes chocolade zijn leuk om te maken en een dankbare traktatie wanneer je wat te vieren hebt.
Recept voor chocolademuffins met stukjes chocolade
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten in de oven
Nodig voor 12 stuks
300 gram bloem
250 gram suiker
1 eetlepel bakpoeder
30 gram cacao
2 stuks ei
125 gram boter gesmolten en afgekoeld
4 eetlepels zonnebloemolie
1,8 dl melk plus 2 eetlepels
90 gram chocoladegalettes
60 gram pure chocolade, geraspt
Materialen
12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Chocolademuffins met stukjes chocolade
Materialen
- 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 30 gram cacao
- 2 stuks ei
- 125 gram boter gesmolten en afgekoeld
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1,8 dl melk plus 2 eetlepels
- 90 gram chocoladegalettes
- 60 gram pure chocolade geraspt
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.
- Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom.
- Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie en melk door elkaar.
- Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.
- Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.
- Vul elk muffinvormpje voor driekwart.
- Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.
- Laat 1-2 minuten in de vorm afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.