Paddenstoelencrèmesoep

Paddenstoelencrèmesoep

Paddenstoelencrèmesoep past prima als voorgerecht in een herfstig menuutje. Er worden champignons, oesterzwammen en shiitake gebruikt, maar hier kan je natuurlijk naar hartelust mee varieëren.

Recept voor paddenstoelencrèmesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 4 personen

100 gram champignons, grote exemplaren in stukjes
100 gram oesterzwammen, in reepjes
100 gram shiitake, gehalveerd
1 kleine ui, fijngesnipperd
30 gram roomboter
25 gram bloem
750 ml groentebouillon
100 ml slagroom
1 eidooier
enkele druppels citroensap
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngehakte verse krulpeterselie

Bereiding

Bak het de ui in de boter glazig. Voeg de bloem toe en laat deze 1 minuut zachtjes meebakken.

Giet de bouillon al roerende in de pan en breng de soep aan de kook. Doe de paddenstoelen in de pan en leg een deksel op de pan. Laat alles 10 minuten zachtjes koken.

Klop de room en de eierdooier door elkaar. Schep in een klein straaltje wat van de hete soep erbij. Giet dit mengsel al roerende bij de soep.

Voeg naar smaak het citroensap, het zout en de peper toe en bestrooi de soep met de gehakte peterselie.

Paddenstoelencrèmesoep

Paddenstoelencrèmesoep

Petra
Voorbereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Soep
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram champignons grote exemplaren in stukjes
  • 100 gram oesterzwammen in reepjes
  • 100 gram shiitake gehalveerd
  • 1 ui klein, fijngesnipperd
  • 30 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • enkele druppels citroensap
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 eetlepels verse krulpeterselie fijngehakt

Werkwijze
 

  • Bak het de ui in de boter glazig. Voeg de bloem toe en laat deze 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Giet de bouillon al roerende in de pan en breng de soep aan de kook. Doe de paddenstoelen in de pan en leg een deksel op de pan. Laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  • Klop de room en de eierdooier door elkaar. Schep in een klein straaltje wat van de hete soep erbij. Giet dit mengsel al roerende bij de soep.
  • Voeg naar smaak het citroensap, het zout en de peper toe en bestrooi de soep met de gehakte peterselie.
Keyword paddenstoelen


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating