Warme salade met paneer, linzen en chutneydressing

Lekker met naanbroodjes en een schepje dikke yoghurt.
Recept voor warme salade met paneer, linzen en chutneydressing
Bereidingstijd: 25 minuten
Nodig voor 4 personen
400 gram paneer (Indiase kaas), in stukjes van 2 cm
1 eetlepel hot currypoeder
80 ml plantaardige olie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gram bruine linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel appelciderazijn
100 gram jonge spinazieblaadjes (babyspinazie)
Bereiding
Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.
Verhit 1 eetlepelolie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart.
Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten. Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles door gewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over.

Warme salade met paneer, linzen en chutneydressing
Ingrediënten
- 400 gram paneer (Indiase kaas) in stukjes van 2 cm
- 1 eetlepel hot currypoeder
- 80 ml plantaardige olie
- 1 ui in dunne ringen
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 gram bruine linzen (blik) afgespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels mangochutney
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 100 gram jonge spinazieblaadjes (babyspinazie)
Werkwijze
- Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.
- Verhit 1 eetlepelolie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart.
- Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten. Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles door gewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
- Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over.