Bloemkoolcurry

Vol van smaak deze curry, lekker met basmatirijst.

Bloemkoolcurry
Materialen
- kleine koekenpan
- vijzel
- braadpan
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui of 3 sjalotten, in ringen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gemberwortel geraspt
- 1 groene chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 kaneelstokje
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- 4 stuks vastkokende aardappel middelgroot, geschild en in stukken
- 4 dl kokosmelk
- 5 dl groentebouillon
- 225 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
- ½ bloemkool in roosjes
- 1 handje sperziebonen afgehaald en in stukjes van 4 cm
Werkwijze
- Verhit voor de curry een kleine koekenpan op halfhoog vuur en rooster komijn- en korianderzaadjes tot ze geuren.
- Stamp ze grof in een vijzel met een stamper.
- Verhit de olie in een braadpan en smoor de uien op halfhoog vuur glazig en gaar. Voeg de knoflook, gember, chilipeper en specerijen toe en bak alles 1 minuut.
- Roer de aardappelen door de inhoud van de pan tot ze een vetlaagje hebben. Voeg de kokosmelk, bouillon en tomaten toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten 5 minuten pruttelen en meng de bloemkool erdoor. Laat de curry in de gesloten pan 20 minuten pruttelen tot aardappelen en bloemkool gaar zijn en de saus licht is gebonden.
- Doe de sperziebonen erin en laat de curry nog 2-3 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Bron: Het meat free monday kookboek – Paul, Stella & Mary McCartney