Pizzadeeg

Pizzadeeg

Pizzadeeg

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Rijstijd 2 hours
Totale tijd 2 hours 30 minutes
Gang Basisrecept
Keuken Italiaans
Porties 2 pizzabodems

Ingrediënten
  

  • 7 gram gedroogde gist
  • 1/8 liter water lauw
  • 200 gram bloem plus extra voor uitrollen
  • 0,5 theelepel zout
  • olijfolie

Werkwijze
 

  • Zeef de bloem.
  • Kneed de gist, bloem, water en zout tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes. Leg de deegbolletjes in een met bloem bestrooide kom en bestrijk de deegbolletjes lichtjes met wat olie. Laat de bolletjes deeg afgedekt 2 uur rijzen, totdat ze 2 keer zo groot geworden zijn.
  • Kneed de bolletjes nog eens door en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit. Keer het deeg steeds tijdens het uitrollen en bestuif iedere keer met bloem.
Keyword deeg, pizza


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating