Spinazie-champignontortilla

Met tortilla kan je echt alle kanten op. Deze spinazie-champignontortilla is vegetarisch en kan gecombineerd met een frisse salade prima als hoofdgerecht geserveerd worden. Maar deze spinazie-champignontortilla doet het in kleine puntjes geserveerd als tapas ook erg goed.
Recept voor spinazie-champignontortilla
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, fijngesneden
300 gram champignons, in plakjes
300 gram spinazieblaadjes gewassen, dikke stelen verwijderd
5 eieren
2 eetlepels verse bladpeterselie. fijngesneden
50 gram manchego. geraspt
zout
zwarte peper versgemalen
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de sjalotjes toe. Bak deze circa 5 minuten op laag vuur onder af en toe roeren tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze onder af en toe roeren circa 5 minuten mee.
Draai daarna het vuur hoger en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie is geslonken. Draai vervolgens het vuur weer lager.
Klop in een kom de eieren met de peterselie en 2 eetlepels koud water, breng de eieren op smaak met zout en zwarte peper. Schenk het eimengsel in de koekenpan en bak op laag vuur totdat het mengsel is gestold.
Strooi als laatste de geraspte manchego over de tortilla en laat smelten.
Snijd de tortilla in punten en serveer deze lauwwarm of koud.

Spinazie-champignontortilla
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 stuks sjalot fijngesneden
- 300 gram champignons in plakjes
- 300 gram spinazieblaadjes gewassen, dikke stelen verwijderd
- 5 stuks ei
- 2 eetlepels verse bladpeterselie fijngesneden
- 50 gram manchego geraspt
- zout
- zwarte peper versgemalen
Werkwijze
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en bak deze onder af en toe roeren circa 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
- Voeg de champignons toe en bak deze onder af en toe roeren circa 5 minuten mee.
- Draai het vuur hoger en voeg de spinazie toe. Roerbak deze tot de spinazie is geslonken. Draai het vuur lager.
- Klop in een kom de eieren met de peterselie en 2 eetlepels koud water, breng op smaak met zout en zwarte peper. Schenk het mengsel in de koekenpan en bak op laag vuur tot het mengsel is gestold.
- Strooi de geraspte manchego over de tortilla en laat smelten.
- Snijd de tortilla in punten en serveer deze lauwwarm of koud.