Jhalfrazi-vis

Jhalfrazi-vis

Jhalfrazi-vis wordt klaargemaakt met tonijn uit blik. Deze bereidingswijze komt uit de Bengalen, waar viscurry en rijst dagelijks worden gegeten.

Serveer de jhalfrazi-vis met naan of basmatirijst.

Recept voor Jhalfrazi-vis

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 4 personen

1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
3 eetlepels plantaardige olie
¼ theelepel komijnzaad
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel zout
2 teentjes knoflook, geperst
400 gram tonijn op water (blik), uitgelekt
1 groene chilipeper, fijngehakt
2½ cm gemberwortel, geraspt
¼ theelepel garam masala
1 theelepel citroensap
2 eetlepels verse koriander, gehakt
verse koriander, voor garnering

Bereiding

Snijd de ui en de rode en groene paprika’s fijn. Zet deze apart.

Verwarm de olie op een matig vuur in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden, tot het begint te springen.

Voeg vervolgens gemalen komijn en koriander, chilipoeder en zout toe. Bak dit 2 minuten.

Doe daarna de knoflook, ui en paprika’s erbij en draai het vuur iets hoger. Roerbak de groenten 5-7 minuten tot de uien bruin kleuren.

Roer de tonijn, verse chilipepers en geraspte gember erdoor en bak alles 5 minuten.

Voeg als laatste de garam masala, citroensap en verse koriander toe en bak nog 3-4 minuten.

Jhalfrazi-vis

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tonijn op water (blik) uitgelekt
  • 1 groene chilipeper fijngehakt
  • cm gemberwortel geraspt
  • ¼ theelepel garam masala
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse koriander gehakt
  • verse koriander voor garnering

Werkwijze
 

  • Snijd de ui en de rode en groene paprika's fijn. Zet ze apart.
  • Verwarm de olie op een matig vuur in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden, tot het begint te springen.
  • Voeg gemalen komijn en koriander, chilipoeder en zout toe. Bak dit 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en paprika's toe en draai het vuur iets hoger.
  • Roerbak de groenten 5-7 minuten tot de uien bruin kleuren.
  • Roer de tonijn, verse chilipepers en geraspte gember erdoor en bak alles 5 minuten.
  • Voeg garam masala, citroensap en verse koriander toe en bak nog 3-4 minuten.

Notities

Bron: Curry’s – Mridula Baljekar
Keyword Bengalen, Jhalfrazi, paprika, tonijn (blik), vis


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating